Bizce Ofsayt Manifesto

Şiddet bir insanlık sorunudur ve rengi, cinsi, ideolojisi yoktur. İnsan insanın kurdudur desek bir diğerine dost olmanın yolunu arayan milyonlarca iyi insanı gücendireceğiz, demesek her gün bir diğerine işkencenin/eziyetin yollarını arayanları yok sayarak kötülüklerine ortak olacağız. Şiddeti ve kötülüğü yok saymak ve insanlığı yücelten türlü tanımlar aramaktansa şiddeti tanımlamak ve çözüm bulmak istiyoruz. Şiddet bir insanlık sorunudur, ne tür bir insan olmayı seçmemizle ilgili bir sorun! Ve biz birbirimize dost, kardeş olmak istemekteyiz.

Şiddet günlük hayatımızda hemen her gün yeniden üretilen bir kavram, yaşadığımız apartmanda, gittiğimiz okulda, yürüdüğümüz sokakta, izlediğimiz dizide, okuduğumuz kitapta her gün yeniden üretiliyor. Şekli değişebiliyor bu şiddetin, fiziksel, psikolojik, cinsel veya ekonomik… Şiddet denildiği zaman yalnızca fiziksel şiddet anlaşılsın istemiyoruz, zira diğer şiddet türlerini şiddet olarak tanımlamaya istekli olmadığımız için şiddet bizi sinsi bir kanser gibi sarıp bitirinceye kadar ses çıkarmama eğiliminde oluyoruz çoğu zaman. Ses çıkaracağız ve şiddetin hiçbir türünü hoş görmeyeceğiz!

Şiddeti bitirmek istiyoruz, dünyayı değiştiremeyeceğimizi bilmek ve dalgaların acımasızca sahile denizyıldızlarını taşıması bizi yıldırmıyor! Bir denizyıldızının dünyasının değişmesinin, dünyalara bedel olduğunu biliyoruz! Maruz bırakıldığı şiddet benliğini incitmiş, boynunu bükmüş, kalbini paramparça etmiş, yoluna saçılan çakıl taşları ayaklarını delik deşik etmiş, bir adım daha atacak gücü kalmamış herkese sesleniyoruz! Biz buradayız, attığınız ve atacağınız her adımda yanınızdayız.

Şiddeti ele alırken kullanacağımız yöntem şiddetin çok boyutlu olarak ele alınması ve sosyolojik, psikolojik, hukuki açılardan incelenmesidir. Bu bağlamda en büyük çabayı şiddete sosyal öğrenmelerden dolayı maruz kalan, bırakılan, katlanan, izin veren veya bu öğrenmeler sonucu bir diğerine şiddet uygulayan bireylerin kalıp yargılarını, ilgili şemalarını ve davranış kalıplarını değiştirme konusunda harcayacağız. Bu hedefi gerçekleştirme yolunda şiddete maruz bırakılan tüm bireylere her daim psikolojik ve hukuki desteklerimizi sunacak, gerekli mercilere yönlendirmelerde bulunacağız.

Şiddet sana ait olmayan sahada top koşturmaya çalışmaktır, bir çizginin aşılmasıdır! O çizgi geçildikten sonra gol de sanılsa BİZCE OFSAYT!

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir